Més sobre els toros


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 10/gen/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els darrers dies hem vist com els debats sobre l'aprovació de la tramitació de la ILP al Parlament de Catalunya sobre la regulació de les corrides de toros han tingut força repercussió als mitjans.

Com sabeu, en aquesta primera tramitació els diputats del PSC van exercir una posició que es coneix com a 'llibertat de vot'. Acció que, tot i que no passa gaire vegades, vol dir que recau en el parlamentari la decisió del vot, un vot lligat a temes de consciència o maneres de veure determinades coses. El diputat, i company de partit, David Pérez va explicar el posicionament del Grup en seu parlamentària així com en diferents mitjans de comunicació. Crec que és positiu que es realitzin debats parlamentaris sobre diferents temes i sobretot si vénen avalats per milers de signatures.

Després de l’aprovació de la ILP i del posicionament dels diferents grups parlamentaris (i també del meu article al bloc publicat el 19 de desembre i Facebook) el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir una sèrie de coses carregades de sentit comú: que el grup socialista hauria de tenir una posició comuna (de fet una posició política) en el següents passos parlamentaris.

Aquestes declaracions han estat traduïdes per determinats mitjans com que el PSC 'retira la llibertat de vot' als seus parlamentaris i que és un suport clar i contundent a la continuïtat (tal com estan) de les corrides de toros a Catalunya. Com es va dir al Parlament, dins del PSC hi ha persones 'taurines' i 'animalistes'. En molts casos des de la diferència, s’acorden punts d’unió en una postura. Això és el que, entenc, es proposa. Aventurar quina serà la posició concreta és molt aventurar.

Els debats en ocasions es perverteixen políticament. Moltes persones hem posat (o millor dit, hem escrit articles d’opinió ) el debat sobre els drets dels animals en un punt de reflexió. Coneixeu el meu posicionament sobre aquest tema, el podeu veure en l’article anterior ( article), com sabeu és una posició clara i crec que sense dogmatismes, que entra en el sector 'animalista'. És una posició partidària de posar sobre la taula el concepte 'dret dels animals' i la seva aplicació en les corrides de toros. El missatge que des del patiment d’un animal no es pot fer espectacle plana sobre el debat.

D’altra banda crec que no és encertat actuar amb determinats conceptes de superioritat moral sobre les persones que pensen diferent, i evidentment els que defensem una postura o una altra no ho hem de fer. Dins del PSC existeixen diferents sensibilitats al voltant de l’ampliació de drets dels animals i el seu encaix en les corrides de toros, malgrat que encara no hi hagi una postura política totalment definida al voltant de la posterior tramitació de la ILP.

Ja sabeu que també determinats col·lectius volen aprofitar també aquest tema per criticar a polítics, partits i governs. Suposo que no entenen que el PSC és un partit obert a diferents sensibilitats i que des de la diferència, a través del consens i la discussió, es poden arribar a postures justes o adequades al seu temps.

En definitiva, ara s’obre un període on els partits han de prendre posicionaments. On existiran els debats maximalistes i on els blancs i negres predominaran. Jo defensaré la meva posició i escoltaré la dels altres.

Ara bé, que no es tingui la hipocresia de desviar el debat sobre els drets dels animals per intentar convertir la notícia en la diferència d’opinió entre integrants del PSC. Que no es desviï el debat per parlar de conceptes identitaris, de Catalunya i Espanya i no de drets i la seva aplicació .Els animals i els seus drets no ens ho perdonarien.

Vull acabar per enviar una salutació a en David Pérez. He vist com existeixen alguns comentaris sobre ell que em semblen injusts i feridors. No havíem parlat mai, fins ara, del tema toros i és possible que la nostra posició no sigui igual. Ara bé, parlant s’entén la gent i estic content per la possibilitat de poder fer-ho i, evidentment, defensar les meves idees i els drets dels animals.

Ferran Villaseñor
Primer secretari PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.