Massa fums


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 12/feb/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Curiós, si més no, l'advertiment tremendista que ha llançat el Gremi de Restauradors de Sant Cugat contra la llei que tard o d'hora prohibirà fumar en tota mena de bars, restaurants i espais de lleure. Segons aquest gremi, els establiments es veuran obligats a tancar les seves portes perquè els clients, en no poder fumar, deixaran d'anar-hi. I on aniran?, els hauríem de preguntar. La gent deixarà de sortir a prendre una copa o d'anar a dinar o a sopar en un restaurant només perquè no hi podrà fumar? Desapareixeran els bars i restaurants de Sant Cugat per culpa de la llei antitabac?

ESCOLTA-HO

Doncs si això passa serà l'única ciutat del món en aquesta situació, ja que a tots els països on s'ha aplicat la mesura els bars i restaurants continuen funcionant perfectament. I en el supòsit que trobéssim algun client que, només per això, hagués decidit no tornar a entrar mai més en un d'aquests establiments quedaria compensat pels milers de persones que ara mateix no entren en aquells que permeten fumar. Jo mateix ja fa molt de temps que no entro en cap bar o restaurant que permeti fumar. I aquesta és també l'elecció que, en qualitat de grup, fan sempre els meus amics malgrat que entre ells hi hagi algun fumador.
El catastrofisme del Gremi de Restauradors, per tant, és totalment injustificat i demostra un menyspreu immoral per la salut dels seus treballadors, que són tots aquells cambrers que es veuen obligats a respirar en una atmosfera plena de fum vuit hores cada dia. Cal ser molt egoista per anar en contra de la salut de les persones en nom d'un negoci propi. Esperem que el Gremi s'ho repensi -em consta que no tots els seus membres pensen igual- i que rebaixi els seus fums. Al capdavall, si no ho fa per ell mateix, ho farà la llei molt aviat.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.