La grandesa cívica del vot


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 5/mar/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui, aquesta columna, té caràcter d'agraïment perquè, per bé que la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació ja no existeix, en haver cobert l'objectiu pel qual va ser creada, és a dir, la celebració de la consulta sobre la independència el passat 13 de desembre, el Premi Ciutat de Sant Cugat que ha obtingut ha estat un magnífic regal.

ESCOLTA-HO

És un Premi que la Plataforma l'entén com un reconeixement a l'esforç entusiasta, generós i desinteressat dels 500 voluntaris que la van fer possible, a les entitats que van cedir el seu local en qualitat de seu electoral, com ara el Club Muntanyenc, l'Escola d'Arquitectura, Odó Art, l'Ateneu, el Terra Dolça, El Club de Mira-sol i Can Cadena i als milers de santcugatencs que aquell dia van exercir el seu dret a decidir anant a votar.
I en això no s'han de fer distincions entre els que van votar sí, els que van votar no i els que van votar en blanc, perquè tots ells, amb la seva acció, van enfortir la grandesa cívica del vot i van donar una lliçó de convivència i de respecte per l'opinió dels seus conciutadans. Els pobles que no sotmeten les seves causes al veredicte de les urnes estan condemnats a viure amb elles tota la vida. No hi ha llibertat sense el dret de fer-nos les preguntes més difícils. Un poble que decideix és un poble lliure, i el passat 13 de desembre Sant Cugat va exercir aquest dret i va respondre sí a la independència de Catalunya. Moltes gràcies a tots.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista, escriptor i portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació, entitat ja dissolta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.