El PP i la incitació al racisme


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 28/mai/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Completament d'acord amb l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i amb el president d'Unipau, Arcadi Oliveres, en les seves crítiques a Xavier García Albiol, president del Partit Popular de Badalona, per la seva incitació a la xenofòbia i al racisme i el foment de l'odi contra un sector de persones de la seva ciutat. Com sabem, el PP badaloní, en companyia de la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, van repartir pamflets amb la frase 'no volem romanesos' i amb imatges que criminalitzen aquest col·lectiu pel seu lloc d'origen alhora que en demanen l'expulsió del país.

ESCOLTA-HO

I el més greu és que García Albiol no sols no ha rectificat, sinó que s'ha reafirmat a través de Catalunya Ràdio amb aquestes paraules: 'La immensa majoria dels romanesos gitanos que estan instal·lats a la meva ciutat han vingut a delinquir'.
Arribats aquí, està molt bé que ICV hagi presentat una denúncia a la fiscalia contra García Albiol en considerar que tant les seves declaracions com els esmentats pamflets 'constitueixen delicte perquè inciten a l'odi i al racisme' i que en demani la inhabilitació com a cap de llista del PP en les properes eleccions municipals. Tanmateix, cal no oblidar que la sola presència de la presidenta del PP, repartint aquests pamflets per Badalona, fa extensiva la responsabilitat a tot el partit, no sols a García Albiol. En altres paraules: si la senyora Alícia Sánchez-Camacho no compartia el contingut dels pamflets, per què els repartia?
Ara, en tot cas, caldrà veure què hi diu la fiscalia, però mentrestant, com dèiem, és positiu que hagin sorgit les veus de Recoder i Oliveres. Recoder qualificant d'injusta la criminalització del col·lectiu romanès i Oliveres dient que la immigració és beneficiosa per a la societat, tant culturalment com econòmicament'. Jo mateix, l'any 2008, per poder escriure el llibre 'Nosaltres, els catalans', vaig haver d'aprofundir en aquesta temàtica i, a més de trobar-la apassionant, vaig concloure que no és mirant-se'l amb recel com una col·lectivitat es guanya el respecte del nouvingut, sinó incorporant-hi els seus valors.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.