Una mala manera de fer política


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 5/nov/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les causes de l'abstenció electoral són molt diverses. Hi ha qui pensa que n'hi ha tantes com abstencionistes, i potser sí. Però la pitjor de totes és una mala praxi política. La mala praxi d'aquells partits que no tenen cap més objectiu que la desqualificació de l'adversari.

ESCOLTA-HO

A Sant Cugat, concretament, n'hem tingut dues mostres, aquests dies, per part de la secció local del PSOE de Catalunya. La primera ha consistit en l'intent de desacreditar el grup de CiU, i en especial l'alcalde Lluís Recoder, embolicant-los en el cas Palau per mitjà de la política del 'difama que alguna cosa en traurem'. L'operació, és obvi, consisteix a fer que el cas Palau i el nom de l'adversari apareguin junts en un mateix titular per tal que la gent, sense adonar-se'n, els associï.

Naturalment tot és pura mala fe, perquè el verí de la sospita escampat està mancat d'arguments i el difamador no té més remei que reconèixer que 'l'equip de govern de Sant Cugat no té cap responsabilitat en la suposada trama del Palau', però l'objectiu que es perseguia, que era abocar porqueria sobre l'adversari, ja està cobert.

L'altra mostra de maneres barroeres, l'hem vista en l'autoatribució socialista de la declaració de Collserola com a parc natural. 'Qui ha complert ha estat el Partit Socialista i el govern de Catalunya', ha dit la secció local d'aquesta formació. Talment com si els socialistes i el govern fossin coses diferents. Tot un insult per a Esquerra i per a ICV, que sembla que no són ningú. Aquest cinisme, tanmateix, encara va més lluny quan el difamador acusa CiU de no haver tirat endavant l'esmentada declaració en els seus vint-i-tres anys de govern i omet els darrers set de govern socialista. Set anys durant els quals aquest partit ha estat incapaç de fer el que diu, i només ara, quan falten només uns pocs dies per a les eleccions i ja sap que les té perdudes, ha fet un exercici de prestidigitació i s'ha tret el conillet de la màniga. Doncs sí, d'això se'n diu mala praxi política.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.