Una lloable rectificació municipal


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 28/gen/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha polítics que per no ferir el seu orgull es neguen a admetre els errors que cometen fins al punt de perpetuar-ne els efectes. Són polítics que entenen tota rectificació com un signe de feblesa que només serveix per donar munició a l'adversari i es mostren impertèrrits davant les crítiques constructives que reben de l'entorn.

ESCOLTA-HO

Estan tan capficats en si mateixos i en la seva carrera que no s'adonen que humanitza mil vegades més el reconeixement i la rectificació d'un error que no pas un triomf, per esclatant que sigui. Aquest, per sort, no és el cas de Mercè Conesa, que, al cap de pocs dies de ser alcaldessa de Sant Cugat, ha esmenat un error municipal de l'any 2008, de quan ella era titular de l'àrea de Territori. Em refereixo a les noves cadires de la rambla del Celler.

Aquell any, el grup local d'ICV va presentar una queixa que, tot i estar fora del termini legal, estava molt ben fonamentada, perquè denunciava que les esmentades cadires responien a un disseny basat en una estructura rígida, quadrada, d'arestes vives i angles sense protegir i no pensades per a gent gran i per a infants. Jo mateix, des de Cugat.cat, vaig escriure dos articles demanant a l'Ajuntament que les retirés en considerar que eren un perill per als ciclistes que hi passen pel costat. Doncs bé, l'Ajuntament ha rectificat. Mercè Conesa, amb molt bon criteri, ha donat ordre que les cadires siguin retirades, cosa que en aquests moments ja és efectiva. Hom dirà que, malgrat tot, l'error suposarà una despesa que ens podíem haver estalviat. I és cert. Però també ho és que durant el període obert per presentar al·legacions al projecte ningú no va dir res. Per això crec que amb relació a aquesta qüestió ningú no s'ha de penjar medalles. Senzillament ha triomfat el sentit comú i la veu dels santcugatencs ha estat escoltada. Diu molt a favor de la capacitat d'escoltar de Mercè Conesa i de les seves qualitats com a alcaldessa el fet que hagi reconegut i rectificat un error quan només falten quatre mesos per a les eleccions municipals. Hi ha molt pocs polítics que siguin capaços de fer una cosa així. Conesa ho ha fet i cal felicitar-la.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.