Suport de Sant Cugat a Barcelona Decideix


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 18/feb/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara fa uns dies, Cugat.cat es feia ressò dels santcugatencs vinculats al món de la cultura que donen suport a la consulta per la independència, prevista per al proper 10 d'abril a Barcelona, sota el lema 'Barcelona Decideix'. N'hi ha molts, certament. I això es deu al fet que no cal viure en una ciutat per identificar-se amb les seves reivindicacions, quan són justes com aquesta.

ESCOLTA-HO

A Sant Cugat ho vam poder comprovar el 13 de desembre de 2009, quan una llarga llista de noms coneguts de la cultura, en la seva majoria, però també d'altres àmbits, ens van donar suport sense ser santcugatencs. Recordem que hi havia noms com ara Joel Joan, Montserrat Carulla, Joan Laporta, Jordi Coca, Pere Planella, Lluís Cabrera o Matthew Tree.

Encara és massa d'hora perquè prenguem consciència de la importància d'aquestes consultes, però n'hi ha prou que veiem com se les ataca o com se les menysprea per adonar-nos del que realment signifiquen i de la por que fan. Fan por, perquè desperten la gent i són un formidable antídot contra l'anestèsia oficial que patim. No tinguem cap dubte que la història en parlarà força, d'aquestes consultes inèdites a Europa. Mentre els autonomistes s'han dedicat a fer editorials conjunts a la premsa catalana, pidolant un Estatut que és la mort per a Catalunya, la societat s'ha mobilitzat contra l'immobilisme de les classes dirigents i pressiona com no ho havia fet mai cap a l'única sortida viable que li queda al país: esdevenir un Estat de la Unió Europea.

Franco fa trenta-sis anys que va morir, però l'espoli de Catalunya continua. I una nació espoliada és una nació emmanillada que no pot fer polítiques socials perquè, com ha reconegut el mateix govern, amb prou feines hi ha diners per pagar els funcionaris. La independència, per tant, ha deixat de ser un element a considerar per convertir-se en una qüestió de pura supervivència. I això es resumeix en una frase: jo sóc, jo decideixo.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.