1.500 vots per a Solidaritat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 8/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La fragmentació que presenta el mapa independentista a Sant Cugat, de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig, serà molt lamentada tan bon punt se sàpiguen els resultats. Per exemple, hi ha pactes ja tancats que no tenen cap sentit atès que suposen l'anul·lació d'una de les parts.

ESCOLTA-HO

Em refereixo al pacte Esquerra-Reagrupament, que, tal com s'ha fet, em sembla suïcida per part de la segona. La CUP, en canvi, és difícil saber si aconseguirà els 1.500 vots que són necessaris per obtenir un regidor, però és obvi que es beneficiarà amb justícia de la profunda decepció que ha causat la política nacional republicana i del fet de no haver patit convulsions internes en comparació amb Esquerra, Reagrupament i Solidaritat.

Solidaritat, per la seva banda, es pot veure afavorida per la visibilitat netament independentista que li donen els seus diputats al Parlament. És cert que la llosa dels 1.500 vots pesa molt per a un rostre nou en la política local, com és Maria Rosa Comellas, la seva cap de llista, i que les limitacions econòmiques del partit per fer arribar el missatge sobre polítiques socials, regeneració democràtica i participació ciutadana compliquen molt les coses. Però això encara fa més apassionant el repte. D'entrada, Comellas, en ser preguntada pel Diari de Sant Cugat amb qui pactaria, arribat el cas, ha contestat: 'Amb els espanyols no. No volem saber res de PP i PSC, i encara menys de Plataforma per Catalunya o Ciutadans. No pactarem amb ningú que allargui l'autonomisme. Pel que fa a mocions concretes, depèn del que es proposi i de si concorda amb els nostres principis'.

Doncs sí, els principis són molt importants en política. I quan es canvien, com ha fet algun partit en funció d'interessos més prosaics, com per exemple la retenció del poder i dels ingressos que aquest proporciona, tard o d'hora s'acaba pagant. Un altre element a favor de la secció local de Solidaritat és que Maria Rosa Comellas, a banda de tenir una presència física molt agradable, transmet confiança, conviccions sòlides, capacitat de diàleg i una gran impermeabilitat a la precipitació, al desànim i a la irreflexió. Seria molt bo per a Sant Cugat que la seva veu es pogués sentir ben forta a l'Ajuntament en defensa de la nostra ciutat i dels drets nacionals de Catalunya. Necessita 1.500 vots.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.