Educació i Sanitat: contenir la despesa sense renunciar a la qualitat i a l'equitat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 27/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla que el Departament d'Educació i de Sanitat han tornat enrere trenta anys i s'equivoquen. Segur que podem fer una sèrie d'estalvis i cal actuar amb austeritat però entenem que en cap cas s'han de trencar models universals de servei públic.

ESCOLTA-HO

Sembla ser que les retallades anunciades volen fer un canvi de model que diferenciï en qualitat i prestacions entre servei privat per uns quants i servei públic universal. Molt sovint parlem d'eficiència i eficàcia en els serveis públics. CiU ha oblidat la 'e' d'equitat.

Des del PSC cal manifestar que tots plegats hem de col·laborar en un moment d'incertesa econòmica. Però cal que el govern del Sr. Mas o de la Sra. Conesa canviïn el rumb i l'estratègia. És molt més difícil cercar consensos, tenir plans d'eficiència a curt i mig termini o establir programes d'actuació amb els professionals que retallar una partida un 20%, però segur que aquestes actuacions treballades esdevenen més sòlides i explicables.

En clau local la Sra. Conesa ha anunciat que retallarà el 20% el pressupost municipal ordinari. Aquest fet significa que es reduirà el pressupost de 2012 en uns 20 milions d'euros sobre un total (2011) de 96 milions d'euros.

Dues coses a plantejar-se:

1. És veritat el que anuncia i per tant la reducció del 20% implicarà reduir serveis d'una manera dràstica. Sobretot tenint en compte que el pressuposta 'captiu' municipal és de més del 90%. Cal tenir en compte que ja solament els capítols de personal i els de serveis contractats a empreses (manteniment, jardins, recollida escombraries) sumen un 66% del total. Reduirem serveis o els interins aniran al carrer?

2. No són certes les promeses electorals de la Sra. Conesa de reduir el 20% el pressupost, i per tant el que es diu no es correspon amb el que es farà.

Sigui com sigui els anuncis de retallades del 20% que ha fet la Sra. alcaldessa i candidata de CiU es corresponen a una acceptació que les finances municipals arrosseguen un dèficit crònic que s'haurà d'eixugar el proper mandat.

Crec la ciutadania té el dret de saber la realitat del present, no podem amagar una realitat econòmica sota premis de transparència informativa en el web municipal

FERRAN VILLASEÑOR és alcaldable pel PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.