Els nous rètols direccionals de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 6/mai/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal felicitar l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat per haver incorporat una nova senyalització vertical en diferents punts de la ciutat, destinada a incentivar la visita i el coneixement dels llocs més emblemàtics, significatius o interessants del nostre patrimoni. Si, per exemple, ho comparem amb segons quins temes, com ara l'eliminació de barreres arquitectòniques per facilitar el pas de les persones discapacitades, és obvi que es tracta d'una qüestió menor.

ESCOLTA-HO

Però això no treu que la iniciativa sigui bona i que hagi estat un encert desenvolupar-la amb un cost molt petit. Al capdavall, l'atenció per coses menors, però necessàries per al municipi, no és incompatible amb el tractament de coses més importants.
Concretament, jo hi veig tres bones raons per celebrar la instal·lació d'aquests rètols direccionals. La primera és que estan pensats per a vianants, ja que a Sant Cugat hi ha molta gent que es mou a peu i que té el mateix dret que els automobilistes a la informació visual. La segona, és el disseny agradable i entenedor dels rètols, que orienten fàcilment el vianant amb relació a punts clau de la ciutat, com ara el Monestir, el Teatre-Auditori, l'Ajuntament, la Casa de Cultura, l'Oficina de Turisme, el Museu de Sant Cugat, la Casa Aymat, les estacions de tren o els mercats. I, finalment, és molt important que Sant Cugat tingui una senyalització com tenen las ciutats del centre i del nord d'Europa, gràcies a la qual tots aquells que les visitem podem orientar-nos i descobrir-ne els atractius. La senyalització forma part de la imatge d'una ciutat, i una ciutat ben senyalitzada transmet una imatge de civisme, d'accessibilitat i de respecte que diu molt a favor seu. Una ciutat no ha de pensar només en els qui la coneixen, també ha de tenir en compte els qui la visiten. Pensem que tot allò que els visitants hi troben forma part de la imatge que s'emporten.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.