Ginesta o argelaga


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 19/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escric el 15 de juny (34è aniversari de les primeres eleccions democràtiques després de 40 anys de dictadura). Anant en tren he vist que, als marges ufanosos de tanta pluja, el sol ha fet resplendir la grogor de la ginesta (temps enrere, aquesta flor era la base de les catifes que decoraven els carrers el dia de la festa cristiana i popular de Corpus).

ESCOLTA-HO

Des de lluny i a la velocitat del tren, aquesta flor es confon amb la de les argelagues. Però, de prop, són dos arbustos que no es poden comparar. La discretíssima olor de la ginesta i el seu tacte flexible no té res a veure amb la rigidesa espinosa de l'argelaga que esgarrinxa a qui s'hi apropa.

Al migdia, m'han entristit les notícies, com deu haver passat a la majoria dels mortals. No té res a veure el que ha passat avui amb les declaracions i peticions que havien sorgit de les assemblees del 15-M. De lluny es poden assemblar, però són com la ginesta i l'argelaga. Els que, tan raonablement, van formular les seves crítiques i peticions, ara s'hauran de desmarcar dels grups que han desacreditat aquells bons anhels amb un 23 F a la catalana que ens fa caure la cara de vergonya.

Avui hi ha hagut eclipsi de lluna. Que no sigui també l'eclipsi d'una ciutadania esperançada.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.