Saltar del no al sí


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal carregar-se de raó i tenir molt coratge per anar a dir que no, contra corrent. Comencem la segona dècada del segle XXI sorpresos per les multituds que planten cara al desordre establert. Els uneix el 'no'.

Hi ha qui, per insuficient, els retreu que demanen la lluna. Sí que la miren. Si ningú no se l'hagués mirada, mai no hi hauríem anat. S'ha publicat també que Caritas sintonitza amb aquest posicionament. ¿Què voleu que faci qui veu cada dia l'altra cara de l'anomenat progrés i coneix el rostre dels damnificats per la injustícia estructural? No demana la lluna. Se la mira per anar-hi pel llarg camí de saltar de la plataforma del 'no' al trampolí del 'sí'. Si no ho fem, la inèrcia continuarà imposant el tsunami de totes les injustícies.

Enmig d'una cassolada vaig tenir ocasió de dir a una noia molt activa: 'Tan de bo escoltin les bones propostes que feu i tant de bo no espereu que ho facin els altres per tirar-les endavant'. Hem entrat al mes de juliol, el de la festa d'un que va dir que no perquè havia de dir un 'sí' molt entranyable: Cugat. Caritas Sant Cugat renova i amplia serveis i convida tothom a convertir el 'no' en plataforma per saltar cap al 'sí' a un altre món possible que hem de tenir el coratge de construir entre tots.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.