Dues festes en una


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 24/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat enguany ens dóna l'oportunitat de viure una gran experiència en dues dimensions: primer, tenim l'honor de ser l'únic indret que té com a propi i festeja un home que va dir no als poders constituïts que atemptaven contra la seva consciència.

ESCOLTA-HO

El cristià Cugat que va morir estimant i perdonant com a bon seguidor del Mestre. Li coneixem el nom i que va ser màrtir de Crist a casa nostra. Testimonis com el seu, ens han lliurat el tresor de la fe cristiana que dóna sentit a la nostra vida.

Els que en siguem conscients, és just que ho celebrem tal com ha fet contínuament el nostre poble, tret dels temps de persecució religiosa. La Missa de les vuit del vespre i l'homenatge al claustre, lloc del seu culte primigeni, el presidirà el Bisbe de la diòcesi. L'altra dimensió de la festa està estretament vinculada amb el que celebrem al temple. Efectivament, la fe sense fam i set de justícia seria borda i la justícia sense amor efectiu seria un exercici de denúncia literària.

Les actuals circumstàncies han portat la parròquia donar un nou impuls a Caritas. Aquest mateix dia, a la tarda, es visitaran els nous espais que es preparen per a servir millor els necessitats de la ciutat. El dimecres 27 viurem dues festes en una.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.