Les queixes contra la Festa Major


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 29/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Francament, no entenc aquesta bel·ligerància d'algunes persones de Sant Cugat contra el soroll de la Festa Major. No entenc que algú pugui viure tan tancat en si mateix i en la seva particular manera d'entendre la vida en col·lectivitat com per maleir els espectacles nocturns que tenen lloc cinc o sis dies l'any en el marc d'una celebració organitzada per les entitats de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Ja sabem que mai no plou a gust de tothom i que, fem el que fem en aquesta vida, sempre hi haurà algú que hi veurà un munt de pegues. Som humans i hem de conviure amb aquestes persones, no s'hi pot fer res. Diuen: 'Festa Major? Sí, que la facin. Però sempre que a mi no em molesti. És a dir, ben lluny de casa.'

Tanmateix, és inevitable -diguem-ho dos cops: inevitable- que una Festa Major, ja sigui a Sant Cugat o a qualsevol altre lloc, no causi certes molèsties a alguns ciutadans. És inevitable, perquè durant uns dies la ciutat experimenta una petita transformació i quan arriba la nit hi ha barris que perden la seva tranquil·litat habitual i s'omplen de gent que es diverteix escoltant música o ballant. És cert que hi ha persones mal educades que no tenen cap consideració pels veïns i que cometen actes incívics, com ara orinar al carrer. Però això no és culpa de la Festa Major. Els culpables tenen noms i cognoms i, en tot cas, és a ells a qui cal denunciar. Pel que fa a la música a la fresca, cal, com deia abans, ser menys individualista i més tolerant. Posats a fer, jo mateix em podria queixar perquè tinc un parc infantil davant de casa i a l'estiu em fa la sensació que visc en una llar d'infants. I un altra persona es pot queixar perquè li han posat els contenidors massa a prop o la parada de l'autobús massa lluny i així fins a l'infinit. Quan t'assabentes que l'Ajuntament ha rebut queixes dient que el cant dels grills molesta el son d'alguns santcugatencs no queda més remei que posar-se a riure. Hi ha gent que voldria que a Sant Cugat hi regnés la pau d'un cementiri, per bé que amb això tampoc no en tindrien prou. Hauria de ser un cementiri sense grills.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.