Consells de barri: més i millor participació ciutadana, espero


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 21/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els propers mesos la participació ciutadana regulada tindrà un nou espai: els consells de barri.

ESCOLTA-HO

Recordaran que fins fa poc l'únic mecanisme de participació desconcentrada eren els Consells de Districte de Mira-Sol, les Planes i la Floresta. De fet, no eren ni consells ni exercien com a districte, des del punt de vista de descentralització i desconcentració. La gestió dels antics consells de districte feta pel govern de CiU va portar el model a l'esgotament de ciutadans i a una necessària adaptació on la utilitat sigui la premissa.

El nostre grup ha defensat en diferents programes que els ciutadans del centre de Sant Cugat també tenien el dret a tenir espais de participació i codecisió.

En properes setmanes la nostra ciutat disposarà de cinc consells de barri. Mantenint-se els tradicionals i ampliant-se al Centre-Estació i al Barri del Monestir-Coll Favà.

Està en les mans de tots que aquest nou intent de participació funcioni. Apuntem algunes claus pel seu èxit:

- Que el govern municipal de CiU aposti per tal que els nous Consells de Barri esdevinguin útils i no per desnaturalitzar-los tal com va passar durant anys als Consells de Districte.

- Que els veïns aconsegueixin que els Consells siguin útils i que es puguin adoptar decisions des del barri i per al barri.

- Que els Consells de Barri puguin adoptar decisions sobre les despeses a realitzar al barri i conèixer les balances i inversions que es fan.

- Que tots els partits prioritzem les polítiques actives destinades a la millora del barri i no la política de saló plenària.

- Que la política canviï i s'apropi als ciutadans i a les seves necessitats més properes. El barri com a principi de subsidiarietat i decisió propera.

- Que els representants veïnals puguin tenir el suport ciutadà per fer de la seva.

- En definitiva: que siguin útils.

En un moment on la política està qüestió cal reivindicar encara més la seva tasca com a mecanisme de canvi. I la política la fem tots, també als Consells de Barri.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.