L'home del portal


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 2/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els visitants del monestir travessen el portal del temple sense saber qui obre les portes, qui les tanca, qui endreça, qui prepara l'altar i vigila que els desconsiderats i els pispes no facin destrosses.

ESCOLTA-HO

A les grans ciutats, l'anonimat és inevitable. Però de fet, des que els monjos van ser foragitats del monestir, hi ha hagut moltíssimes persones desinteressades que, han vetllat aquest recinte. Com a bons cristians, en fer tota mena de treballs humils, no han servit les pedres del temple, sinó Aquell que ens hi congrega: Jesucrist el Senyor que regenera el poble cristià i el posa a favor de totes les causes grans que dignifiquen els homes.

Dimarts, dia 20 a la tarda vaig escriure: 'Ahir a aquesta hora, en Josep Maria Balañà va entrar puntual a fer aquest servei com sempre feia des dels anys de Mossèn Juli. Avui no vindrà. Aquesta nit se li han obert unes altres portes: les de la casa del Pare. I com que va donar a la ciència el seu cos, li ha estalviat d'haver de donar voltes pels carrers abans d'accedir a aquesta llotgeta que escombrava tantes vegades perquè el temple endreçat signifiqués la casa del Senyor que el salm anomena 'conjunt harmoniós, on hi ha els tribunals de justícia i l'amor de Déu fa inviolable la pau'. Amén'. 'Sí!' que deia ell quan combregava.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.