Desenterrar Déu


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 5/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Etty Hillesum, una jove hebrea holandesa deportada a Auschwith que va estar durant dos anys a punt de morir a la cambra de gas d'aquell camp, va deixar un diari espiritual que emociona.

ESCOLTA-HO

El seu testimoni ens pot ajudar a trobar Déu. Etty descriu una relació molt propera del pas de Déu per la interioritat de l'ànima i la compara al brollador profund d'una font. En aquesta trobada hi ha una extraordinària frescor, intimitat, espontaneïtat, immediatesa, tal com diu el salmista: 'Per Vós el meu cos es desviu, com terra eixuta i àrida sense aigua'. Però arriba el dia en el qual sobre la font hi cau una esllavissada de pedres i sorra i Déu queda sepultat. És l'allau de les coses externes, superficials i de les culpes que cobreixen l'ànima d'un gruix pesant fet de runa, escòries i residus. Llavors cal excavar amb coratge per desenterrar Déu, si convé amb les mans nues, i tornar-lo a posar al centre de la consciència.

Alliberar del llot els seus llavis perquè ens tornin a parlar, ajudar les seves mans a acaronar-nos. Perquè Déu necessita de nosaltres per poder-se moure lliurement en l'àmbit de la nostra ànima i de la nostra vida. Ens ha creat lliures tal com ell ho és per donar lloc a una abraçada espontània, franca, tendra.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.