ETA ez - Política bai


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 26/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 8 de desembre de 2009 vaig publicar aquest article al 'Diari de Sant Cugat'. Era una notícia inventada que descrivia un present futur de dos anys més: 1 de gener de 2012. A vegades, pensar i escriure en un futur millor és possible.

ESCOLTA-HO

'1 de gener de 2012

'El mes de setembre de 2009, ETA va anunciar una insuficient aturada militar. Aquesta manifestació obeïa a l'augment de la pressió política de l'esquerra abertzale i EA, a l'ofec policial de les activitats militars i de finançament i a la falta de suport de la societat basca. A les poques setmanes un altre comunicat d'ETA va anunciar una treva definitiva i un procés de verificació internacional de lliurament de les armes, tractament de les víctimes i dissolució immediata de la banda armada.

'Les reunions discretes dels negociadors i els mediadors internacionals han portat a bon port un procés que s'ha activat amb l'anunci de dissolució i que ha comportat una nova via. Durant aquests temps, els partits polítics van qualificar d'insuficient el primer pas d'ETA i d'esperançadora la treva definitiva que ha portat a la dissolució del grup armat. Aquests més de dos anys s'han caracteritzat per negociacions discretes de les que hem pogut observar altres resultats com un progressiu acostament al País Basc dels etarres condemnats, una augment dels diàleg entre els diferents partits i demandes de perdó a les víctimes. A pocs mesos de les eleccions basques, el ressorgiment de la via política i la fi de la violència ha aportat a Aralar i EA un suport majoritari de l'electorat que cerca la independència del país basc per la via política. En aquests moments, fa dos anys que no existeixen actes violents i s'han reduït absolutament els disturbis al carrer. Una comissió parlamentària estudia una reforma de l'anomenada llei de partits.'

Aquest article futur l'escriurà la dissolució d'ETA i la responsabilitat, i l'esborrarà les bombes, les mentides i la falta de mires.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del Grup Municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.