Ciutat poètica


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 29/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'onzè Festival de poesia a Sant Cugat es va clausurar el passat diumenge dia 23. Un matí de tardor, ara que sembla que l'estació ha arribat entre nosaltres, on cinc poetes premiats pel Carles Riba de diferents anys, Rosa Font, Carles Torner, Albert Roig, Jaume Pont i Anna Aguilar-Amat, ens van llegir poemes propis i un del premi d'honor d'aquest any, el farmacèutic tortosí Gerard Vergés que, després, va fer-nos l'honor, aquesta vegada ell, de dir dues de les seves creacions.

ESCOLTA-HO

Per resumir, diré que eren unes petites joies de concepte i forma en la línia general del poeta plena de immersió en la terra que el va veure néixer i de relativitat amb tocs d'humor pel que fa al gènere humà entès com a portador d'essències i creences.

Abans de començar, durant les presentacions dels participants i tancant l'acte, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, va presentar l'acte amb l'equilibri i mesura propis d'un home que, com ell, oficia amb les dues cares de gestor experimentat i de poeta i que, cal insistir, és un dels motors imprescindibles de la existència d'aquest festival i, sobretot, de determinar la figura que serà honorat com a tal poeta, sempre a la recerca de premiar fugint una mica de la centralitat barcelonina.

Com a representant oficial vam tenir les paraules de la tinent d'alcalde Susanna Pellicer, en absència del regidor de Cultura, Xavier Escura, per una circumstancial indisposició, que ens va dir amb l'alegria pertinent que la ciutat havia tingut una resposta molt positiva doncs els tècnics del departament li havien donat la xifra de 2.000 persones que, aproximadament, havien acudit als actes programats durant tota la setmana a diferents indrets.

Jo, que vaig ser un d'aquests suposats 2.000, li puc assegurar a la respectada tinent d'alcalde que gairebé 1.000 seria una xifra més ajustada a la realitat. Al marge dels 780 espectadors en el concert de Raimon, els altres actes repetien constantment els mateixos participants en grups des de 25, 50 o 100, segons de que es tractés, ja que molts personalment i altres de vista ens coneixem tots. Que vol fer-hi les coses són com són.

Això vol dir, de veritat, que aproximadament un 1% de la població santcugatenca ha assistit i gaudit del Festival. Potser un 50% no en té ni idea de que hi havia un Festival de Poesia a la ciutat on viu. Escoltin: podria ser pitjor!

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.