Pacte fiscal


  • Comparteix:

aldo.ciprian

Aldo Ciprian


Publicat: el 30/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A escasses setmanes de les Eleccions Generals, els partits comencen a llançar les seves pròpies campanyes electorals en llocs tan poc adequats com els plens municipals, fent cas omís dels problemes que aclaparen a la població de a seva circumscripció i dedicant el seu preciós i ben pagat temps a debats estèrils i comunicats institucionals on la competència real els queda a anys llum.

Em remeto doncs a l'últim ple celebrat el passat dilluns 17 de octubre quan diversos partits del consistori van presentar la seva particular visió de 'la vida és bella' i propostes que, per falta d'espai en aquesta columna, no puc debatre en profunditat. Per això, mentre el PSC no tingui grup propi al Congrés i un mínim de credibilitat a nivell autonòmic, em centraré en la proposta dels Convergents i en el seu comunicat ple de demagògia i promeses etèries amb les que pretenen arrossegar a la nostra comunitat a una altra lluita estèril com la qual es va lliurar amb l'Estatut del 2006, 'àmpliament' ratificat per un terç del cens electoral, que tants beneficis palpables ha aportat a la ciutadania.

No només ara no estem en un moment de fer càbales sobre nous sistemes de finançament sinó que, basar una campanya electoral en unes expectatives intangibles - si més no a curt termini - en lloc de l'exaltació de la feina ben feta, em sembla una mica grotesc. Eternes promeses.

Des de C's defensem els principis d'igualtat, capacitat econòmica i de progressivitat que estableix la Constitució Espanyola i que ha de gravar tots els ciutadans per igual, independentment de la regió en la qual resideixin. Ningú s'ha preguntat, per exemple, que si els ciutadans i empreses d'Euskadi o Navarra tributaran el mateix que a la resta d'Espanya, no pagaríem tots menys? Nosaltres sí.

Mentrestant agrairia als nostres representants del consistori que es limitessin a resoldre els problemes inherents al municipi com la devolució dels 2,8 milions de Euros que reclama l'Estat al nostre Ajuntament i que, si no es resol, acabarem pagant els de sempre.

ALDO CIPRIAN és Vocal de l'Agrupació Territorial C's Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.