Pujada d'impostos a Sant Cugat


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 1/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el passat Ple de l'Ajuntament del 17 d'octubre es varen aprovar, amb el vot en contra dels quatre Regidors del Partit Popular, les Ordenances Fiscals per l'any 2012.

Doncs bé, ja tenim aquí la pujada d'impostos que ens temíem. Des d'abans de les últimes eleccions municipals el Partit Popular de Sant Cugat està advertint de la mala gestió dels recursos econòmics que l'Ajuntament recapta dels ciutadans, ja que es destinen diners a qüestions que, avui dia, representen un luxe prescindible, como son les grans subvencions que es concedeixen a entitats i les despeses que es fan en coses innecessàries (per exemple l'intent de compra del Teatre La Unió).

Ara, en comptes de modificar la taxa de IBI a la baixa per tal de que, al menys, quedi neutre per la ciutadania, l'equip de govern abaixa el tipus impositiu en una quantitat tant insignificant que, a efectes reals, representarà que el ciutadà estarà pagant un 5% més per aquest concepte.

Per altre banda, i donada la necessitat de diners per l'arranjament i manteniment del clavegueram de la ciutat (cosa que ja sabien perfectament que haurien de fer), es crea una nova Taxa de Clavegueram, que es cobrarà als ciutadans a través del rebut de l'aigua i que representarà una despesa addicional de uns 68 euros anuals de mitja per abonat.

Alguns ens anomenen als del PP 'la tropa de la retallada' per demanar la disminució de algunes despeses que ens podríem estalviar, com per exemple més de 6.000.000 d'euros de despesa en cultura, o com els més de 6.000.000 d'euros d'aportacions als ens locals del Centre Cultural i els mitjans de comunicació de Cugat.cat.

No demanen que no es facin, demanen simplement que es redueixin, i així no ens haurien de fer pagar tants impostos. Es possible, es pot fer, només cal una mica de lògica i de respecte vers els ciutadans que suportem la càrrega fiscal del municipi.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.