Amb la sola mirada


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 2/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Entre els enemics que estan a l'aguait per assaltar, ferir i humiliar l'amor quan fa acte de presència en la nostra vida, hi ha l'estupidesa, la vulgaritat, i la retòrica empallegosa i encaramel·lada.

A l'altre extrem, Víctor Hugo afirma: 'A l'amor veritable la vellesa el fa encara més fort, la mort el consagra i l'eternitat el fa perdurar'. L'estil solemne d'aquesta definició de l'amor ens pot posar a la defensiva i desacreditar una veritat que sintonitza perfectament amb el poema bíblic 'el càntic dels càntics' que conclou: 'L'amor és més fort que la mort'.

Aquests pensaments ens recorden que la mort més que trencar el vincle de l'amor, el referma i que els enamorats avancen plens de llum i d'alegria per la senda infinita de l'eternitat. Més senzillament, cal prestar atenció a la vellesa que és la darrera etapa de la vida humana. Si fins i tot en aquesta etapa es pot manifestar la feblesa moral de la persona (pensem en els vells verds de Daniel, 13), hi ha molts matrimonis ancians que viuen el seu amor amb una intensitat i una gràcia que supera la capacitat que tenen els més joves. Amb una sola mirada es compenetren i quan passegen agafats de bracet pel parc urbà, esdevenen un símbol de serenor i d'amor veritable.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.