Pecat Capital


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 2/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'A veces veo muertos'. Frase que el nen d''El Sexto Sentido' pronunciava i que ajudava un fil argumental el qual portava a confondre entre qui eren vius i quins eren esperits.

Normalment llegeixo amb atenció les notícies o columnes dels diferents partits polítics de Sant Cugat. També les del PP. He de reconèixer que darrerament la confusió entre la realitat i la ficció estan esdevenint motiu d'estudi. A la columna 'conservadora' de fa uns dies es deia textualment: 'En el passat Ple de l'Ajuntament del 17 d'octubre es varen aprovar, amb el vot en contra dels quatre Regidors del Partit Popular, les Ordenances Fiscals per l'any 2012'. '¿Veo muertos?' Home, les ordenances fiscals no estan aprovades definitivament, ho estaran després del període d'al·legacions. I no solament van votar en contra el PP, també ho va fer ICV i PSC.

He de reconèixer que és difícil trametre conceptes lligats a pressupostos i ordenances. Quan parlem d'aquests temes als plens municipals, el poc públic que assisteix va buidant la sala. En qualsevol cas, els pressuposts municipals viuen majoritàriament dels impostos (IBI sobretot) , de les transferències (Estat i Generalitat), taxes i preus públics i de les subvencions. A Sant Cugat molt de les multes també.

El portaveu del PP va dir a la campanya electoral (textualment, fa pocs mesos): 'Nosaltres proposem reduir l'IBI durant els propers 4 anys, a ser possible fins el 25%'. Fa uns dies feia les següents declaracions (textualment):
'Nosaltres a la campanya electoral el que proposàvem era estudiar, que no és el mateix que prometre, una reducció de l'IBI en un 25% en quatre anys. Era una manifestació d'intencions'

Suposo que el paper ho aguanta gairebé tot.

Ah! A Sant Cugat tenim un rebut de l'IBI molt alt i que s'ha multiplicat en els darrers anys que s'haurà d'atemperar en la propera revisió cadastral i amb accions de reducció a les rendes baixes i subvencions.
Però el tema de 'menys impostos i més seguretat' no s'aguanta i què ens està dient el Sr. Carreras? Simplement que sobre 90 milions de pressupost vol retallar més de 10 milions i a qui no sabeu a qui perjudicarien aquests 'ajusts'?

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del Grup Municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.