La sanitat ha de ser el servei públic universal per excel·lència


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 17/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El que ha passat aquests dos dies al CAP de Sant Cugat no és culpa ni dels professionals ni de la ciutadania, però ho estant patint els professionals i la ciutadania. No és veritat que el nostre sistema sanitari estigui per sobre de les nostres possibilitats perquè és massa car. Al contrari, el que paguem per persona i any en sanitat és menys del que paguen altres comunitats autònomes.

El dèficit fiscal que patim també ens impedeix continuar prestant uns serveis de la qualitat que la ciutadania es mereix. Tanmateix, per defensar aquest model d'universalitat, cal ser implacable, reclamar el que ens pertoca per justícia fiscal i, sobretot, no es pot defensar un model de sanitat privada com a alternativa a la pública.

En un context de crisi com el que travessem, cal, més que mai, destinar recursos i esforços a evitar la fractura social que es produirà en el moment que la gent que s'ho pugui permetre vagi a la privada i la que no pugui a la pública. Quan això succeeixi, haurem fracassat com a país.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.