Comptes de l'Ajuntament per al 2012


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 29/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els organismes de la Comunitat Europea estan comprant deute públic espanyol per salvar l'economia del nostre país insuflant diners.

La passades eleccions generals d'Espanya van donar una victòria aclaparadora al Partit Popular, que s'ha fixat l'objectiu de treure al país de la crisi en el menor temps possible, tenint com a prioritat principal la creació de llocs de treball.

La setmana passada, just després de les eleccions generals, el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, informava de la imminent aplicació del segon pla de xoc per acabar amb el dèficit econòmic de la institució que presideix, amb unes retallades històriques que abaixaran els sous del funcionaris, encariran l'obtenció de medicaments, faran que el ciutadans copaguin el servei públic de sanitat, etc.

En fi, que seran pocs els que no notin els efectes de les retallades.

Tot i això, a Sant Cugat sembla que vivim en una bombolla, que estem immunitzats contra els efectes de la crisi, ja que la taxa d'atur es manté mes o menys a ratlla, els serveis municipals es mantenen funcionament...

Doncs bé, han de saber els ciutadans que no es or tot el llueix. L'equip de Govern (de CiU) de l'Ajuntament va aprovar la setmana passada l'obtenció d'un crèdit a llarg termini de més de 3 milions d'euros, justificant la seva necessitat en que s'ha de fer front a despeses extraordinàries no previstes. Lluny d'això, es tracta de diners que s'han de fer servir per expropiar terrenys qualificats com zones verdes que pertanyen a propietaris particulars. Aquests propietaris tenen el dret que se'ls expropiï el terreny per l'Ajuntament pagant-los el preu de taxació que s'estableix, i així ho demanen.

La realitat però, es que se sap des de fa molts anys que això passaria, ja que es resultat d'acords presos per l'Àrea Metropolitana de Barcelona l'any 1976, a la que pertany Sant Cugat. Per tant, no hi ha excusa que valgui. La qüestió es que les comptes comencen a fallar i que no existeix l'equilibri pressupostari que CiU pregonava a la campanya electoral de les passades eleccions municipals del mes de maig.

Ara queda clar qui deia la veritat i qui no.

Des del Partit Popular de Sant Cugat demanem al Consistori que sigui valent també per prendre les mesures necessàries per mantenir l'equilibri pressupostari sense augmentar més l'endeutament de l'Ajuntament, que ja es un dels més alts d'Espanya.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.