Sant Cugat necessita responsabilitat


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 3/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En clau municipal estem en un moment decisiu, des del punt de vista econòmic, ja que el govern municipal de CiU està preparant els pressupostos per l'any 2012.

Segons les explicacions que ens donen als altres partits polítics, els comptes municipals no sortiran si no es fa una disminució de les despeses que permeti mantenir equilibrat el pressupost, tenint en compte la disminució d'ingressos per aportacions de la Generalitat i per alguns dels impostos i taxes municipals que existien (tenint en compte que la recaptació per IBI augmentarà considerablement).

Aquí governa qui governa, i no la resta, que només podem oposar-nos a les polítiques que trobem inadequades i fer saber a la ciutadania la veritat dels comptes.

Algunes de les mesures que està prenent el govern municipal de CiU són:

- Crear una nova taxa de clavegueram que vindrà a través del rebut de l'IBI.

- No abaixar de forma suficient el tipus impositiu de l'IBI per mitigar la pujada del valor cadastral que experimenten els immobles de Sant Cugat.

- Reduir algunes de les bonificacions de l'IBI a les famílies nombroses i desestimar la proposta que les famílies amb persones discapacitades a càrrec puguin aplicar-se aquestes bonificacions.

- Demanar un crèdit de més de 3 milions d'euros per fer front a les despeses.

- Reduir o eliminar les subvencions ja en l'exercici 2011 a diverses entitats de la ciutat.

Donat que preveuen que amb aquestes mesures no serà suficient per pagar les despeses del 2012, l'equip de govern està preparant d'altres que encara no han fet públiques, però que aniran encaminades a reduir serveis públics com el transport o el manteniment del parcs i jardins.

Tot això podria fer semblar que el govern municipal pren mesures per causa de la crisi. Certament pren mesures, però no les que entenem que convenen als ciutadans.

Per un costat es retalla i, per l'altre, per exemple, es crea la figura del responsable del consorci Sant Cugat Actiu (càrrec que fins ara no era retribuït) establint un sou de prop de 65.000 euros i nomenant pel mateix a una persona del partit, que dedica part del seu temps a la política donada la seva afiliació a UDC.

A més, és curiós com es reparteixen els diners de tots per subvencions, donant suport a entitats que emmascaren la seva activitat política dins una disfressa d'entitat cultural. O si més no, quan gaudeixen de certa preferència per fer servir les instal·lacions del Centre Cultural i altres. No sé què pensen d'això les altres entitats que sí que tenen un fi cultural de veritat, però no crec que sigui correcte el greuge comparatiu.

En aquest sentit, tampoc no és responsable l'actuació d'alguns partits de l'oposició com ERC, ICV o CUP, que s'omplen la boca amb la justícia social però la deixen aparcada quan es tracta de temes identitaris o nacionalistes. Convindria que fessin un exercici d'autocoherència i començar a avantposar la justícia social a les aspiracions nacionalistes, que la gent que ho passa malament de veritat els ho agrairia.

Està clar que el 2012 serà un any difícil, però ajudaria bastant que no es jugués amb els diners de tots per satisfer aspiracions polítiques.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

COMENTARIS

De veritat que ja canseu al personal. Perquè vostè sap perfectament que si els catalans volem que Catalunya sigui lliure és per gestionar els nostres impostos per a millores socials i no per aeroports i trens absurds de la seva espanya. Perquè no explica l'engany dient en les eleccions que no pujaríeu impostos i ara aneu a enfonsar a tothom menys a les grans fortunes. Us coneixem perfectament, no enganyeu a ningú.

Joan Serrallonga. Enviat el 3/gen/12


Serrallonga, els que cansen son la gent com tú! Marxeu que n'estem be'n tips! MAria Dolors

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 4/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.