'¿Más seguridad y menos impuestos?'


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 4/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els propers dies entrarà al llibre Guiness dels rècords l'incompliment del govern del PP en referència a les promeses electorals de rebaixar els impostos i que l'endemà del govern nou del PP tot estaria solucionat, augmentaria la contractació i l'economia milloraria.

ESCOLTA-HO

El govern socialista va rebre el càstig (entre d'altres aspectes) per mesures econòmiques que els votants socialistes van veure allunyades del seu ideari i a propostes 'encantadores' del llavors partit més gran de l'oposició.

Recordo alguns debats on, des de l'oposició del PP, la consigna era el 'quant pitjor, millor'. Recordo recollides de signatures contra l'Estatut, contra els drets dels homosexuals, el boicot al cava, etc.

La situació econòmica és complicada, molt, ara i abans de la campanya electoral de les eleccions estatals.

Els polítics perdem credibilitat (tots) quan des del govern diem una cosa i des de l'oposició diem una radicalment diferent. En aquests moment calen unes grans dosis de responsabilitat i redefinir la tasca de polítics i de les propostes.

En un moment com aquest cal que tant (tots) els governs com les oposicions cerquin aquells punts (pocs o molts) vitals, que la propaganda dels governs no sigui per atacar les propostes de l'oposició o per fer globus sonda i vendre allò que no és.

L'educació, la sanitat, la cultura i la lluita contra l'atur han de ser aspectes de debat i consens de les forces polítiques, a Sant Cugat i a tot arreu.

El bolígraf vermell que portem tots els polítics a la butxaca ha de perfilar molt més. El bolígraf vermell és allò que diferencia uns i altres, unes i altres propostes, una ideologia i una altra. És el bolígraf que de les suposades 'cartes als reis dels programes electorals' prioritza i marca ordres de preferències.

Considero adients les paraules del nou primer secretari del PSC sobre la responsabilitat i el consens amb el govern en determinades àrees estratègiques. També que la responsabilitat no ens faci còmplices d'un canvi de model (sanitari o educatiu per exemple) i es marquin fronteres clares d'acord o discrepància. El temps dirà.

A Sant Cugat, el missatge 'responsable' es va enviar fa mesos. S'estan fent passes, segurament insuficients, però passes.

El proper pressupost (que encara no coneixem en paper) marcarà el devenir d'un mandat i el grau de corresponsabilitat plural o de solitud del govern.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.