Intervenció i control? Independència!


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 11/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dijous, a poques hores de l'inici de les cavalcades dels Reis Mags, el govern espanyol ens comunicava la segona tanda d'ajustos i accions contra la crisi.

ESCOLTA-HO

En forma de regal de Reis avançat, el govern de Rajoy anunciava la voluntat d'intervenció i control sobre els pressupostos de les comunitats autònomes. Fa certa gràcia, que aquell que incompleix acords de finançament o que ens ofega amb un espoli fiscal d'aproximadament setze mil milions d'euros anuals, vulgui ara controlar amb que ens gastem els diners.

Malauradament a CiU, malgrat les declaracions d'indignació per aquestes mesures, continuen insistint amb la necessitat del Pacte Fiscal. Rebaixa substancial del Concert Econòmic que plantejava Mas en la seva campanya electoral.

Atesa la situació extrema a que ens està portant l'Estat Espanyol, no hi ha possibilitat de sortir d'aquesta crisi mentre continuem sent una colònia a qui poden espoliar a diari. Hem de poder disposar de la riquesa que generem per invertir en noves i millors infraestructures, educació, beques o R+D entre d'altres. És per tant imprescindible avançar en el camí de la Independència, sense estacions intermitges que portaran a fracassos polítics i que afebliran social i econòmicament els països catalans.

Dilluns en aquest mateix mitjà, el copresident de CiU a Sant Cugat, Jordi Puigneró, feia una paral·lelisme entre els governs de Londres i Madrid. Mentre Cameron acceptarà el resultat del referèndum d'independència d'Escòcia (això sí amb terminis per a la seva celebració fixats), Puigneró espera de Rajoy que sigui respectuós amb la democràcia i la voluntat popular en una suposada consulta sobre el pacte fiscal.

Però malauradament la diferència també està entre tenir un govern independentista a Escòcia i un de nacionalista a Catalunya.

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.