La legislació de gènere


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 12/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara no havíem acabat de menjar el raïm del nou any quan ens vam assabentar que a Girona havien assassinat una dona. Ara ja en portem tres. Bonica manera de començar l'any! D'això se'n diu violència masclista - fins i tot el conseller Puig ho diu- i prou, però a la nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat sembla que li agradi transformar el nom de les coses i anomenar el fet com a violència 'en l'entorn familiar' o 'violència domèstica'.

En aquest cas, com en molts d'altres, el nom sí que fa la cosa i queda clar, des de la seva definició per la ONU l'any 1995, que aquestes morts són fruit de la violència de gènere i punt. No entraré a detallar el que diu la llei del Parlament de Catalunya sobre el tema, perquèal 'Diari de Sant Cugat' del 5 se gener ja ho fa a bastament l'article de Dones amb Iniciativa en la seva resposta al Sr. Carreras del PP, però hem d'estat amatents per evitar que una vegada més ens venguin gat per llebre.

I està clar que no només el Sr. Carreras està desorientat, també ho està i molt el Sr. Bruno de Salvador, el seu company del PP a Sant Cugat. En la seva columna del 13 de desembre d'aquesta mateixa secció considera, amb raó, que les polítiques de gènere han significat una vertadera revolució legislativa. Llàstima que per ell això vulgui dir que amb aquestes lleis s'ha malmés la institució familiar, el respecte a la vida i s'hagin deformat les mentalitats de milions de joves. I encara que resulta difícil saber a quina legislació en concret es refereix, ja que barreja el matrimoni homosexual, l'avortament, l'eutanàsia, el divorci exprés, l'educació per la ciutadania i no sé quantes coses més. El que sí que queda clar per el Sr. de Salvador és que cal regenerar Espanya i quan abans millor.

Voldríem dir-li a ell i als que pensen com ell que som molts els que no necessitem de cap de les maneres regenerar-nos ni volem tirar enrere ni un mil·límetre en tot allò que tant ha costat de aconseguir. Voldríem dir-li que les lleis que ell considera nefastes no s'han fet per 'bonisme' ni per anar contra ningú, sinó per ampliar al màxim els drets de tots i totes i per dotar de vertadera igualtat als ciutadans d'aquest país. O creu sincerament el Sr. de Salvador que encara avui les dones tenen els mateixos drets laborals, els mateixos salaris i les mateixes oportunitats que els homes? I pensa que el matrimoni entre membres del mateix gènere es considera fàcil i és acceptat com a normal per tothom? O creu que avortar és un plat de bon gust per qualsevol dona? Doncs com que això no és així, encara, cal que sigui l'estat qui garanteixi la igualtat d'oportunitats al màxim i ens eviti mitjançant la legislació oportuna, de tornar a reviure tot allò que durant tants anys es va haver de patir en aquest país.

ROSER CASAMITJANA és copresidenta d'ICV-EUiA a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.