No perdem el tren


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 21/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les grans sorts que tenim a Sant Cugat és la de poder estar connectats, tant amb Sabadell, Rubí i Terrassa com amb Barcelona, a través dels FGC. D'aquesta manera, no som com les centenars de poblacions catalanes que, en haver de dependre de la Renfe, perden temps, diners i paciència.

Per desgràcia, moltes estacions, vies, mobiliari i pobles catalans estan desfasats pel que fa a la mobilitat i la dignitat del ferrocarril, que avui en dia és un dels principals sistemes de transport d'Europa. Ara, quan la gran velocitat ja és un fet, moltes ciutats del nostre país encara pateixen retards i, el que és pitjor, xocs com el que hem vist aquesta setmana a l'estació del Clot de Barcelona. Tot això afecta el transport públic, perquè la gent ja no hi creu tant.

La meitat de vegades que he hagut d'agafar la Renfe, obligat perquè no em quedava més remei, m'he trobat situacions surrealistes: plataformes inabastables, manca d'aire condicionat, lavabos tancats, parets guixades, impuntualitat hispana i treballadors que no entenen el català.

En canvi, als FGC que agafem els santcugatencs, sempre nets i puntuals, tothom m'entén i, per si fos poc, ara ja no cal patir pels horaris: una aplicació tecnològica permet als usuaris consultar en temps real horaris, preus i estacions més properes des del mòbil.

Si no ens afanyem, a Catalunya acabarem perdent el tren de la mobilitat.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
http://dani.versos.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.