A l'aixopluc de Déu


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 11/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada a tot el món, cristians de diferents confessions ens hem aplegat per pregar. Hem demanat la força del Senyor per deixar de posar obstacles als grans anhels que Jesús manifestà obertament en el Sant Sopar: pregava al Pare amb insistència que els deixebles ens mantinguéssim en la unitat.

Ell coneixia bé les diferències que hi havia entre els primers deixebles i les dels que vindríem després. I no va reclamar uniformitat sinó comunió, és a dir, la concòrdia en un mateix esperit . Hem de reconèixer que no hem complert la voluntat del Senyor: entre nosaltres es mantenen les divisions. Als catòlics aviat farà mig segle que el Concili Vaticà II ens va reclamar l'atenció sobre aquest gran objectiu i encara ens pesen més les pròpies històries que la història de la Salvació. Els nostres embolics ens priven de prestar l'atenció preferent a la mirada amorosa del Pare de la misericòrdia. Tendim a cercar aixopluc entre nosaltres, cosa que no és de Déu, i ens fa insegurs i recelosos. Ens ajudarà a alliberar-nos d'aquest pes feixuc una encertada observació de Martí Luter: 'La misericòrdia de Déu és com el cel (el firmament) que sempre es manté ferm sobre nosaltres. Al seu aixopluc estem segurs, siguem on siguem'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.