Les coherències i incoherències del Ple municipal


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 25/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El PP de Sant Cugat considera incoherent tractar en el ple municipal mocions que contenen una temàtica d'àmbit nacional. Suposo que això es deu al fet que per a ells el terme nacional es refereix a Espanya i certament transcendeix l'esfera local i ens queda molt lluny.

Però el PP no sap que el país (el meu, no el seu) es construeix també des dels municipis i aquests han de poder incidir en qüestions nacionals. Per tant, això no només és coherent sinó també necessari i constructiu. En aquest sentit, en el darrer ple es va aprovar una moció proposada per CiU, PSC i ICV que reclamava que el Prat fos un aeroport al servei de Catalunya. Òbviament, el PP hi va votar en contra.

Ara bé, si volem parlar d'incoherències, ja us n'assenyalo algunes que van succeir en aquest mateix ple. Davant d'una moció que demanava que Sant Cugat es declarés ciutat republicana, CiU hi va votar en contra, tot i tenir regidors que han fet mostres efusives d'independentisme, com a mínim en la intimitat. Però potser l'exemple més paradigmàtic és aconseguir, en menys d'un any, canviar el sentit d'un vot independentista, d'esquerres i republicà a un vot defensant la sagrada institució monàrquica espanyola, tan de moda actualment, de bracet amb el PP. Això no només és ser incoherent, sinó que es fer equilibris a la corda fluixa. Si, a més a més, hi sumem que en el mateix termini es deixa de considerar necessari que Sant Cugat tingui un hospital públic de referència, l'equilibri es complica amb un doble salt mortal. S'ha de reconèixer que té mèrit. Jo no m'hi veuria pas amb cor!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Curios i sorprenent que des de ERC es parli d´incoherencies. Ells que van fer president del nostre pais a un membre de l´executiva del PSOE i els mateixos que a nivell local van fer tot lo possible perque , despres de la consulta de la ¡independencia desapareguès la comissió que la va organitzar simplement perque no la podíen dominar. Ells que a totes les conselleries que tenien, a totes¡¡ i havia la bandera espanyola i mai van tindre el valor de treure-la i jugar-se el lloc. Es ben bé el veure sempre la palla en ull aliè i no veure la viga en el propi!

Teresa Boldu i Fornons. Enviat el 25/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.