Demà: Vaga General Catalana


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 28/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les sardines a la planxa amb Cacaolat o les estelades amb gavines semblen combinacions estranyes. La primera crec que no es dóna massa; la segona, sí.

Demà els treballadors i treballadores es podran expressar (algunes persones no podran per la situació laboral que tinguin) sobre si la reforma laboral del PP i CIU atempta sobre els seus drets o no.

Les gavines del PP han calat en part de l'espectre ideològic de CiU. Sé que no agrada dir que han donat suport a aquesta reforma, però és així. Igual que CiU i PP tenen acord de govern signat a la Diputació de Barcelona, i acords polítics a la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Congrés dels Diputats.

En la línia habitual, el copresident local de CiU argumentava que la vaga de demà era una vaga espanyola i no catalana, i que determinats partits queien en contradiccions nacionals donant-li suport. N'esperava un argumentari una mica més elaborat (encara que fos una mica...) sobre per què CiU dóna suport a aquesta reforma laboral. Malgrat tot, l'argument de sempre: simple i repetit.

- CiU és Catalunya i si CiU no dóna suport a la vaga vol dir que no és catalana i, per tant, els que ho fan és que o no són catalans o són contradictoris.

Aquesta reforma laboral no és una reforma laboral només. Aquí no només s'estan rebaixant els dies d'acomiadament; aquí s'està trencant tot el consens al voltant el treball i la negociació col·lectiva. S'estan perdent drets laborals i el paper de l'Administració com a garant.

Totes les persones que estan a l'atur (i les que vindran) tenen en la seva prioritat treballar i generar ingressos. El que cal és fomentar l'ocupació amb incentius laborals, fiscals, formatius, de desgravació, etc. Abaratir l'acomiadament genera acomiadament i no contractació. Les empreses de treball temportal (ETT) seran administració i per una grip i una infecció d'orina en dos mesos aniràs al carrer.

Hi ha molts més aspectes que ens demostren que aquesta reforma no ho és; és una CONTRAREVOLUCIÓ contra els drets individuals i col·lectius de tots aquells que tenen o volen viure d'un sou, la majoria.

Us recomano mirar el següent web http://rupturalaboral.cat/ i emplacem als afiliats socialistes a manifestar-nos demà a les dotze del migdia davant l'ajuntament i a les sis a la manifestació unitària a Barcelona

CIU i PP del bracet, també en aquesta vaga catalana.

FERRAN VILLASEÑOR és el portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.