Després de la vaga general


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 31/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta columna té trampa. Vostès la llegiran a partir del dissabte dia 31, dia en que es penjarà a la web de Cugat.cat i, l'escoltaran el dilluns dia 2 a la tarda.

ESCOLTA-HO

Tracto de la vaga general convocada pel dia 29 a tota Espanya i l'escric el mateix dia a primera hora del matí amb poques informacions perquè hi ha emissores públiques de ràdio i de televisió que no emeten la programació normal i altres, privades, que si ho fan de manera irregular unes i de manera quasi normalitzada les altres.

Jo, i la majoria de ciutadans, sabem com anirà. Hi haurà bastants manifestants a les principals ciutats, menys a les poblacions mitjanes i petites, i les xifres que es comunicaran al dia següent seran absolutament diferents si venen de les policies locals o dels impulsor i organitzadors de la vaga. Diferències que poden anar de l'1 al 10, o sigui uns diran que van sortir 10.000 persones i els altres que eren 100.000.

La gent que vulgui o tingui la necessitat d'agafar els transports públics per anar a treballar o per fer gestions, o per anar al metge, no ho podria fer amb normalitat perquè, tot i que es determinen horaris mínims, en la majoria dels casos hi haurà dificultats per poder desplaçar-se i no es compliran aquests horaris determinats per llei.

Els treballadors que vulguin treballar no ho podran fer, en molts casos, perquè es trobaran amb els piquets informatius que d'informatius en tenen poc i, en canvi, si són coercitius i serveixen per dissuadir als suposats esquirols. En alguns llocs s'arribaren a produir enfrontaments físics i baralles amb ferits. Davant dels grans centres comercials també actuaran aquests piquets, sobretot a primera hora, després a partir de les dues de la tarda, quan arribi la hora de dinar la cosa es relaxarà. Molts botiguers petits, que voldrien obrir, no ho faran o deixaran les portes de ferro a mitges, per si un cas.

En accessos importants a les grans ciutats, grups aïllats, molt diversos, actuaran amb el sistema de guerrilla urbana, és a dir, apareixeran de cop i volta en un punt determinat i tallaran el pas als vehicles i quan s'hagi format un bon embús marxaran per tornar-hi, una mica més avall o una mica més amunt, i així anar emprenyant al personal que no hi té res a veure i el que vol es moure's per fer el que sigui. A les sis de la tarda tot això s'acabarà per anar a la manifestació convocada per uns sindicats que si haguessin d'existir pels seus afiliats ja fa anys que no existirien on els seus dirigents cobren de l'estat.

Al dia següent, divendres, el govern del PP es reunirà pel seu consell de ministres setmanal i ens la fotrà per tot arreu sense compassió augmentant impostos, sobretot els que paga tothom, és a dir, la gent menys afavorida econòmicament.

La vaga és, diuen, una eina per redreçar segones quines polítiques que van en contra dels treballadors, així dit en general. No s'ho creguin. Com deia Groucho Marx: "Vaig sortir del no res fins arribar als més alts cims de la misèria". I aquestes vagues i en aquesta circumstància moral, política i social, ens portaran directament a les mans dels que exploten la cosa, o sigui tot. Cal alguna cosa més que fer vagues d'un dia. Cal un canvi ètic i mental. Segur que Groucho, si escolta això, es farà un tip de riure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.