Al menjador de casa d’en Maragall!


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 4/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb permís de tots els crítics d’arts escèniques de la ciutat, avui m’atreveixo a comentar-vos les meves impressions sobre un espectacle, on entre autor, directora, compositor, actor i veus en off, la ciutat i la comarca queden molt ben representades.

Asseguts al menjador de casa d’en Joan Maragall, podem gaudir d’un agradabilíssim monòleg protagonitzat per Jep Barceló, amb textos de Josep Maria Jaumà, Música de Joan Alavedra i Direcció de Dolors Vilarasau.

Durant una veloç hora i quart, fem una passejada per la vida i obra del polifacètic Joan Maragall. Descobrim aspectes de la seva vida que ens fan entendre, i molt, el perquè de la seva obra i pensament.

El públic, quasi en la intimitat, coneix de primera mà les inquietuds, vivències, dubtes, pensaments i desenganys d’un dels grans autors de la literatura catalana. Aquesta proximitat ens permet també compartir amb l’autor aspectes quotidians, familiars, professionals i politics de la seva biografia.

Aquet espectacle, que reivindica la figura de Joan Maragall des de la modernitat i vigència de la seva obra i pensament, particularment em fa reflexionar sobre la preocupant imatge que s’ha transmès d’aquest autor. Malauradament, centrada en una lectura pastoral i bucòlica d’alguns dels seus versos.

És evident que com a país que som, i estat que volem ser, no ens podem permetre el luxe de renunciar al nostres referents i encara menys no projectar-los amb tota la seva força.

Us animo a assistir-hi, ja voreu que serà una bona manera de començar la setmana.

www.maragallacasa.cat
TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.