Contra corrent


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 13/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'El covard pregunta: 'és segur?'. L'oportunista pensa: 'Em convé?'. El vanitós diu: 'M'afavoreix?'. La veritable mesura d'un home es mostra no en els moments de comoditat o de conveniència, sinó quan s'enfronta al repte o al perill'.

Martin Luther King denuncia tres actituds tristes que solen anar agermanades: la covardia, l'oportunisme i la vanaglòria. Ell les va rebutjar i es va guiar pel coratge, el risc i la treballosa humilitat. Per anar contra corrent el van assassinar a Memphis a l'any 1968 als 39 anys. Però el seu sacrifici no a ser inútil. Diumenge de Rams centrem l'atenció en aquell que inspira aquesta forma de vida: un altre jove que va anar contra corrent a benefici del poble, Jesús de Natzaret. El van assetjat els poderosos i molta altra gent que, per damunt de tot, cercava la pròpia conveniència i seguretat. Va elegir el camí arriscat de la justícia, l'amor, l'esforç i el servei als altres i va ser traït, abandonat, condemnat a mort i executat. Seguir-lo és perillós ja que ell ho va perdre-ho tot per donar sentit a la vida. Com que la sola admiració serveix de ben poc i viure sense risc és viure sense pena ni glòria, Jesús ens invita a fer l'experiència d'anar contra corrent tal com Ell mateix ho feia.

BLAI BLANQUER és rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.