Els veïns de Mira-sol modificaran el greuge dels transport urbà al CAP


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 16/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El govern municipal (CiU) ha anunciat que a partir de setembre (en la primera nota de premsa deia setembre, en la segona després de l'estiu) modificarà línies d'autobús urbà perquè els veïns de Mira-sol tinguin un accés convencional al nou CAP Turó de Can Mates. Dic convencional ja que hem pogut comprovar com el 'bus turístic' no esdevenia la forma més adequada, eficient i 'smart' d'arribar al nou CAP en transport públic.

La setmana passada veïns i representants polítics de l'oposició (el govern va declinar assistir-hi) vam poder fer el trajecte (unes dues hores anar i tornar de Mira-sol al CAP, visita a part) i tenir una trobada amb el director del CAP Turó de Can Mates. Trobada molt agradable amb el director, que va respondre les preguntes dels veïns en tot allò que va poder i que, evidentment, no va poder respondre respecte a temes de mobilitat del qual no és responsable.

Des de fa unes setmanes els veïns es van posar en peu de guerra respecte a la mobilitat. L'entrada en funcionament del nou CAP va fer canvis en les assignacions de centre i el govern municipal no va 'pensar' en com accedirien aquests veïns al centre sanitari. Simplement... que s'adaptin al que hi ha.

Van venir al ple municipal, es van presentar mocions al ple, es van tenir reunions i grups de treballs del Consell de barri (fins i tot es va dir als veïns que hi assistien enganyats!) i finalment el govern municipal ha reconegut que la planificació era inadequada i que es reformarà el recorregut del bus urbà. Millor tard que mai.

Calia arribar fins aquí? Entenc que l'equip de Mercè Conesa hauria d'haver planificat el transport (i aparcament públic) abans de la posada en funcionament i també crec que cal reconèixer que veïns i partits de l'oposició a vegades tenen raó.

Estarem amatents a la nova redistribució del transport urbà anunciada i esperem que les promeses no siguin una simple fugida endavant, que ja ens coneixem... I d'aquí al setembre (o després d'estiu...), què?

Millorar el procediment de possible canvi de CAP i encetar propostes que en altres llocs han funcionat com els taxis compartits per persones grans o amb dificultats de mobilitat.

Segur que les coses es poden millorar, les proposi qui les proposi. Escoltin-les membres de CiU, si us plau.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.