Les AMPA són les garants de la qualitat de l'ensenyament públic


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 19/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquestes darreres setmanes hi ha un tema que apareix en totes les converses i a tots els nivells: les retallades en ensenyament, les que es van fer ja fa mesos i les d'aquesta mateixa setmana. Atenent, doncs, a la reiteració de converses al voltant del tema, sembla ser que molta gent n'està interessada.

El cert és que el nostre model d'ensenyament públic està en perill. Fa més de dues dècades que els diferents gestors que han estat al capdavant del Departament d'Ensenyament, els docents i les AMPA dels centres públics han anat avançant fins a aconseguir un model digne d'admiració, un ensenyament universal públic de qualitat indiscutible. Per primera vegada, aquest recorregut cap endavant sembla que s'atura i, fins i tot, que fa passes endarrere.

Els que venim d'una escolarització que res tenia a veure amb l'actual, ni en el sistema ni en la qualitat, ara tenim fills i filles el model educatiu dels quals està en perill. I són precisament aquests pares i mares qui de forma incansable lluiten cada dia per preservar allò que, sense cap mena de dubte, és un dels nostres millors tresors. A aquestes AMPA, i també als docents, el tema no només els interessa, sinó que els preocupa. Ara cal que els gestors estiguin a l'alçada i no facin ni un pas més enrere. No hi haurà temps millors si pel camí hem perdut tots els tresors aconseguits.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Els redactors dels informes PISA no pensen el mateix que vostè sobre la qualitat indiscutible del nostre sistema d'educació pública... Amb això no vull prendre posició sobre les retallades, però és important que ens n'adonem de que cal treballar millor si volem reduir el fracàs escolar, que és molt i molt alt. En tot cas, estic d'acord en que s'ha de comptar amb els pares i mares per a educar bé els fills.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 19/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.