Canviem les regles del Joc


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 31/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara que s'ha tornat a demostrar l'important esperit solidari dels catalans a través d'una Marató per la Pobresa, que no ha estat exempta de polèmica, m'agradaria treure'n quelcom de positiu.

Malgrat comparteixo part de les crítiques dirigides cap a l'organització de l'esdeveniment, cal destacar l'aparador que ha suposat per a un bon gruix d'entitats i col·lectius, que cada dia treballen de manera desinteressada per teixir una xarxa assistencial que, com deia el lema de la marató, vol garantir que ningú quedi fora de joc. Així com, la promoció que s'ha fet dels voluntaris i voluntàries que fan la vida més fàcil a persones amb risc d'exclusió social. Entitats, col·lectius i voluntariat que van molt més enllà d'on poden arribar les administracions i que ara, més que mai, demostren la imprescindible necessitat d'un teixit associatiu potent.

Ara bé, no podem perdre de vista que no resoldrem aquesta situació només amb activitats assistencials, o evocant l'esperit caritatiu de la ciutadania, o amb el president i els consellers que aproven les retallades despenjant els telèfons dels donatius.

Per posar un exemple, durant el programa varem veure situacions de pobresa fruït dels baixos salaris o pensions i l'elevat preu de l'habitatge. Situacions que es donaven, es donen i es donaran amb o sense crisi.

És evident que si volem garantir que ningú quedi fora de joc el que cal, és canviar les regles d'aquest joc. I és aquí on ja deixo de ser del tot positiu. La reforma laboral, els rescats a la banca, els sous i les indemnitzacions dels seus pèssims responsables, i un llarg etcètera d'exemples amb els que no us vull avorrir, ens fan navegar en la direcció contrària.

I darrera reflexió: els catalans i catalanes, realitzem unes 4 o 5 'Maratons' l'any per finançar el deficitari Regne d'Espanya. Ah, i en aquesta no cal que truqueu, que el donatiu ja l'heu fet per imperatiu legal!

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.