Periodisme local, font de nostàlgies


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 26/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vaig tenir ocasió de trepitjar la redacció de Cugat.cat fa un parell d'anys, quan encara em movia pel món de l'empresa privada. Em va venir una flaire de nostàlgia, i és que tots els mitjans de comunicació local tenen un 'no sé què' que fa que un s'assembli a l'altre.

Alguns saben que sóc periodista de formació, tot i que no gaire de professió, i just acabada la carrera, vaig anar a petar a Televisió el Clot i BTV. I dic 'a petar' perquè aleshores era indispensable i d'obligat compliment passar per un mitjà local en acabar la formació.

La primera vegada que vaig trepitjar els estudis del carrer Plana de l'Hospital, deia, em va entrar nostàlgia d'una de les èpoques més intenses de la meva vida.

Gent molt jove, sovint amb poca experiència laboral, jornades llarguíssimes 'buscant la notícia'. Noves amistats que en alguns casos perduren al llarg del temps, i sobretot, sobretot, la televisió o la ràdio de fons. Aquell xiuxiueig que curiosament no et feia adormir, sinó que et deixava en una espècie d'estat d''alerta encoberta' que encara avui practico.

No amago el fet que donat el meu passat em fa una especial il·lusió formar part de Cugat.cat com a regidora de Comunicació de l'Ajuntament. Però també és una gran responsabilitat. Els mitjans locals donen veu a la ciutadania i ajuden a descobrir la rica vida associativa de la ciutat, tenen un paper indiscutible en la cohesió social, tan necessària en els temps que corren, i a més, enforteixen l'arrelament ciutadà i el sentiment de pertinença a Sant Cugat. Com deia un company del consistori no fa massa: 'Sense informació no hi ha llibertat, i sense llibertat no hi ha democràcia'.

Està clar que en gran mesura, qui fa que els mitjans locals tirin endavant, són les persones que hi han passat. Persones que hi han deixat part del seu temps i que mica en mica han anat construint aquest projecte al llarg dels darrers 30 anys.

Així que vull felicitar especialment tot l'equip humà que ha fet possible el gran projecte que és ara... Tot esperant que sigui font de noves nostàlgies als que d'alguna manera o altra hi han deixat el seu granet de sorra.

JOANA BARBANY és regidora de Comunicació, Informació i Atenció Ciutadana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.