La Festa Major és teva


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 27/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Deixem la política per avui, tot i que tot és política. També deixem la crisi (que va per dins, per desgràcia), deixem els no rescats rescatats, els eufemismes de copagament, etc. Deixem-ho un moment, només un moment.

La Festa Major de Sant Cugat desperta l'estiu acabat d'encetar. Recordo quan estudiàvem que era el moment de finalització d'exàmens (a vegades m'enganxava al mig...) i era moment d'esbargir-se.

En un moment on es qüestionen els diners que els ajuntaments (i el nostre) han de dedicar a les entitats mitjançant subvencions o convenis us proposo un exercici.

Agafeu el programa de la Festa Major. Revisem les diferents activitats i veureu com les entitats (esportives, veïnals, culturals, solidàries, etc.) organitzen un gran nombre de concerts, esmorzars, dinars o sopars populars, ballades, botiga al carrer, activitats artístiques, motos, pedalades, patinades, avions (no les carpes... aeromodelisme), bastoners, contes, castells, diables, etc.

Em molesta que es posi en qüestió el paper de les entitats, un paper allunyat de l'individualisme imperant, que treballen voluntàriament i on les subvencions cobreixen una part petita del seu pressupost. Per què us feu una idea, les subvencions municipals a les entitats esportives cobreixen (de mitjana) un 10% del seu pressupost anual. Que es digui que es tiren els diners i que el que cal és contractar empreses que facin les activitats no té nom; ni nom ni economia: sortiria més car.

Sí, les entitats mouen Sant Cugat. Una ciutat que es debat entre ser una ciutat dormitori o no i on segur la tasca de les entitats de tots tipus ens ha salvat de ser-ho. En qualsevol cas, aquests dies la ciutat dormida ha de tornar a despertar.

Gaudim-la, hi ha moltes activitats i serà difícil anar a tot arreu. Ens veiem pel carrer i també als dos seguicis de Festa Major.

Sortim al carrer, gaudim de la festa, que no hi hagi problemes. Segur que hi haurà cues... paciència. Ja farem l'avaluació de com ha anat una vegada acabada la festa.

Amics de la brigada, policia, treballadors de cultura i festes, 'la brigadilla', els 'Gonzalez boys and girls', periodistes i tots aquells que us mobilitzeu per les festes: ànims i gràcies, que tot anirà molt bé.

Per cert, i parlant en broma de seguicis... molt sovint debatem sobre la llunyania dels polítics de la ciutadania. Cada any quan arriba la festa major penso que potser que fem un pensament respecte als seguicis de festa major. Anar amb vestit d'home i corbata a 35 graus potser també ens allunya de la ciutadania i del sentit comú estètic.

Salut i festa!

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.