Sant Cugat, ciutat sense fonts


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 7/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissabte passat vaig anar al centre per visitar les botigues al carrer dins dels actes de la nostra festa major. Em vaig desplaçar des de Mira-sol amb el tren i en sortir a la plaça de Lluís Millet el termòmetre marcava per sobre dels trenta graus, feia molta calor i vaig intentar trobar una font pública per beure una mica d'aigua.

ESCOLTA-HO

El primer pensament, en veure el nou parc infantil ubicat a la mateixa plaça, era que allí lògicament hi hauria una font per els infants. Primera decepció: no havia cap font.

Bé, segueixo per l'eix de vianants i tampoc trobo cap font, però de sobte recordo que s'ha inaugurat la nova plaça Barcelona i que estava previst mantenir l'antiga font. Arribo allà i efectivament hi havia la font, però la gran decepció va ser comprovar que no funcionava.

Segueixo per l'eix de vianants i arribo a la font que hi ha gairebé al final del carrer Santiago Rossinyol i em trobo amb la tercera decepció: la font tampoc funciona i a més és plena de brutícia.

Suat i una mica cansat arribo a la font situada a la Plaça del Monestir i aquesta sí que funciona, allí finalment puc beure aigua no, sense abans fer una mica de musculatura per accionar el mecanisme de gallet i mullar-me pels esquitxos que produeix la pressió de l'aigua.

Més tard, a l'hora de dinar veig com al telenotícies del migdia aconsellen que, davant les altes temperatures que s'estan produint, la gent prengui unes determinades precaucions i una d'elles és beure molta aigua i refrescar-se, sobretot gent gran i nens.

Aquest relat verídic em porta a demanar al nostre Ajuntament l'elaboració d'un pla de fonts públiques, sobretot en aquelles zones on passi més gent o existeixin parcs infantils concorreguts.

Això si, que les fonts tinguin un bon manteniment, siguin fàcils d'accedir i accionar pels nens, les persones grans o les que tinguin algun problema de mobilitat i, si és possible, que al final no quedem xops.

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Informació complementària: Ahir a la tarda em comuniquen que la font del Casal de Mira-sol ja fa molts dies que no funciona i ara és la seva festa major.

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 7/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.