Què sabem i què no sabem de l'alta tensió a Valldoreix


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 17/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sabíem fins fa uns mesos que les obres de soterrament de les línies d'alta tensió que passen pe Valldoreix i per Mira-sol es farien abans de juliol d'aquest 2012. També sabíem que estarien cofinançades per l'EMD de Valldoreix, l'Ajuntament de Sant Cugat, la Generalitat de Catalunya i l'Estat, en virtut d'un conveni signat, en el qual també signava Endesa com a empresa titular de les instal·lacions i que havia licitar l'obra a empreses de construcció especialitzades.

Fa quasi tres mesos ens assabentem del fet que el començament de les obres no es farà en el termini establert. Investigant el tema ens assabentemque part del finançament compromès - la del Estat - perilla precisament perquè les obres no han començat a temps i que aquest retard es deu al fet que la Generalitat no posa els diners compromesos per fer les obres.

És en aquell moment quan salten les alarmes i les associacions de veïns de Valldoreix i Mira-sol, així com la majoria dels partits politics de l'oposició a Sant Cugat, demanem explicacions a l’Ajuntament sobre el tema.

Com sempre, les explicacions que rebem són inconcretes - dient que sí que es faran les obres - i tractant l’alcaldessa les AAVV de Valldoreix i Mira-sol de forma irrespectuosa dient-los que 'ara es preocupen d’aquest tema'... evidenciant la seva prepotència volent-los deixar en ridícul en el ple municipal davant de tothom. És la seva especialitat.

Dies després, sense rebre cap mes explicació, surt publicada a la premsa local la noticia que el projecte de soterrament es començarà a executar al setembre, que l’obra durarà un 8 mesos i que el cost serà de poc mes de la meitat del que estava previst.

Amb totes aquestes dades ens preguntem:

Per què l’equip de govern de l’Ajuntament no explicava que la Generalitat no aportaria els diners a temps i es perdria la subvenció de l’Estat?

Com és que el cost final de l’obra serà de quasi la meitat que del projecte inicial? Al projecte inicial hi havia partides innecessàries o prescindibles?

Quedarà igual de ben feta l’obra amb la meitat de pressupost?

Començaran les obres al setembre de veritat?

Demanarà l'alcaldessa disculpes públicament (als mitjans de comunicació) a les AAVV de Valldoreix i Mira-sol per la falta d’informació permanent i per la falta de respecte al ple?

Del que no tinc cap dubte és que si això s’ha posat en marxa i l’equip de govern ha trobat solucions alternatives ha sigut gracies a la pressió feta per les AAVV i el partits politics de l’oposició. A les primeres els agraeixo que hagin comptat amb el Partit Popular de Sant Cugat per tirar endavant les reivindicacions, i als partits de l’oposició els felicito per l’exercici de responsabilitat que ha permès fer front comú en aquest tema. Tant de bo succeís més sovint trobar entre partits punts on arribar a acords que afavoreixin els ciutadans.

Alvaro Benejam és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.