Sobre el cas Palau, CDC i Sant Cugat: l'Alcaldessa ha de donar missatges clars


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 25/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa anys que existeix el rum-rum sobre el cas Palau-Millet i el finançament de Convergència Democràtica de Catalunya. També ha sortit, primer en premsa i després en la interlocutòria del jutge, una presumpta vinculació amb una obra pública a Sant Cugat.

L'any 2010 el PSC de Sant Cugat va demanar un ple extraordinari per tal que es traspassés tranquil·litat a la ciutadania sobre aquest tema. No es va 'concedir', però sí que es va aportar determinada informació demanada.

Ahir es va tornar a fer una sessió pel tractament de l'expedient de contractació del Pavelló de la Rambla del Celler referit en el sumari judicial. La informació que va ser enviada al jutge instructor està en disposició de poder ser contractada.

Pel que es va explicar, es tracta d'un expedient correcte tècnicament i amb totes les modificacions i increments de preu de l'obra (a voltant d'un 20%) justificats i informats. No dubtem del paper dels tècnics municipals.

En qualsevol cas el tema no és tècnic, sinó uns indicis de finançament irregular de partits que està investigant un jutge i que en aquests moments aporten una sèrie d'indicis raonables (segons el magistrat) que han obligat a CDC dipositar una fiança per respondre a presumptes responsabilitats de gairebé 3'3 milions d'euros. Us adjunto 'l'auto' del jutge Pijuan : ow.ly/d/Ihd

En la reunió d'ahir m'hauria d'agradat que estigués present l'alcaldessa degut a la natura greu del tema i a la seva repercussió mediàtica, però no passa res, el govern estava ben representat.

Parlant de temes de comunicació, just després de l'anunci on el jutge exigia en 24 hores una fiança a Convergència, l'alcaldessa va fer una acció pública de defensa de CDC, el govern i la institució de l’Ajuntament de Sant Cugat. Crec que era necessària aquesta acció, però encara crec que és més necessari que els missatges que es donin (i que s'han reproduït en mitjans locals, nacionals i estatals) siguin clars i s'adeqüin fets objectius.

En aquesta comunicació que us adjunto (http://premsa.santcugat.cat/?p=5870) 'Mercè Conesa nega que l'Ajuntament tingui cap relació amb el 'Cas Palau' i creu que no hi ha 'cap indici' perquè el nom de Sant Cugat aparegui en la interlocutòria del jutge'. Correcte.

En el cos de la noticia veureu què es diu textualment. Així, en el període entre 1997 i 2010 l'empresa Ferrovial 'es va presentar a un total de 9 concursos i licitacions. Només va resultar ser la millor oferta en el cas del PAV 3. Si realment hi hagués hagut aquesta maniobra o aquests indicis, el més lògic és que hagués obtingut també altres concursos. I no és el cas'.

Aquest paràgraf m'ha cridat l’atenció, preocupat, emprenyat i sobretot sorprès. I direu: per què?

Agafeu el cercador de notícies de Cugat.cat, i cerqueu en el conjunt del text les paraules: Ferrovial, Agroman i Cintra. També ho podeu fer a Google.

Ferrovial-Agroman es van fusionar. Cintra i Ferrovial també l'any 2009, malgrat que en el període que ens interessa Ferrovial tenia el 69% de les accions de Cintra i actuava com operador constructor d'aparcaments (alguns dels nostres).

Suposo que heu cercat i heu pogut veure que un mínim de 5 referències i obres han estat realitzades per Ferrovial-Agroman i Cintra. I per tant, Ferrovial ha fet més d'una obra pública a la ciutat.

Ara el joc està en descobrir quines són, les trobareu fàcilment, jo les demanaré formalment a Secretaria General de l'Ajuntament de Sant Cugat per si se m'ha escapat alguna.

Senyora Alcaldessa, crec en el que vostè diu, en la seva honorabilitat, la dels seu govern i la institució que representat. Malgrat tot, li demano formalment que els seus missatges siguin més pensats, objectius i no ens aportin dubtes, guanyarem tots.


FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.