Picar en ferro fred


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/ago/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Reclamar-ho tot a les autoritats és picar en ferro fred. Les decisions les prenen condicionats per poderoses pressions. En el sistema democràtic -el millor que hi ha- els càrrecs electes més que configurar els valors de la ciutadania, reflecteixen les aspiracions dels seus electors.

El president Adolfo Suárez ho va formular clarament: 'Vamos a hacer normal a nivel legal lo que es normal a nivel de calle'. Els condicionants segurament afecten tant les grans decisions com el dia a dia de les ciutats. Si apliquem aquest criteri a les relacions de la nostra ciutat i el Monestir, veurem raonable no atribuir als dirigents les tensions i conflictes que s'hi produeixen. Són prou intel·ligents per no voler obstaculitzar la vida de la parròquia i menys ara que la consideren el recurs social més important de la ciutat perquè apaivaga els descoberts de l'administració.

Avui Sant Cugat és gran i disposa d'un lloc per a cada cosa. Però una part de la ciutadania persisteix a actuar com quan era un poblet petit sense recursos i les petites activitats no destorbaven el normal funcionament de la parròquia encara que es fessin entorn del Monestir. Si les pressions vénen d'aquí, val més promoure civilitat que picar en ferro fred.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià


Columna publicada originalment el 16 d'octubre de 2012



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.