Ara és l'hora de les estelades


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 21/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els dies al voltant de l'Onze de Setembre feia goig mirar els balcons i finestres de Sant Cugat i veure-hi tantíssimes estelades. Mai, en tota la història, no s'havia vist una cosa així, ni a Sant Cugat ni a Catalunya. I la prova no és només que estiguessin exhaurides en molts punts de venda, sinó les llarguíssimes cues que es formaven en els establiments que encara en tenien, com per exemple La Casa de les Boines, de Terrassa, que, atesa la rapidesa amb què els estocs desapareixien, només permetia comprar una estelada per persona.

Catalunya ha madurat i, a més de comprendre que l'única solució a l'asfíxia política, financera, econòmica, cultural i lingüística que pateix passa per la gestió dels seus propis recursos, també ha comprès que aquesta gestió és absolutament impossible sense les estructures pròpies d'un Estat independent. Un Estat independent que, com és lògic, serà solidari amb els pobles del món que es moren de fam, no pas amb una Espanya que gasta el que no té construint autovies de franc, aeroports fantasma i trens d'alta velocitat sense passatgers amb diners catalans i que persegueix la llengua catalana al País Valencià, a les Illes i a la Franja de Ponent.

Les paraules de l'alcaldessa Mercè Conesa i del regidor de la CUP Guim Pros, el passat Onze de Setembre, ho van resumir molt bé. Conesa va dir: 'No hem de tenir por a fer un pas endavant com a país. Tampoc no hem de tenir por a decidir per nosaltres mateixos. Qui pot negar-nos aquest dret en ple segle XXI?' I Guim Pros ho va reblar així: 'La llibertat dels Països Catalans s'aconseguirà el dia que siguem lliures nacionalment i socialment, i, per tant, cal reivindicar la llibertat nacional i la justícia social'. Són paraules que fan de bon escoltar. Ara veurem si el govern té bona oïda.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@alex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.