Rumb a la Independència


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 26/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hem iniciat de manera trepidant un curs polític que pot esdevenir el més trascendental de la història recent del nostre país. Finalment una majoria de catalans i catalanes ha dit prou a la situació de menyspreu i espoli fiscal per part l'estat espanyol. I per fi CiU traça un full de ruta cap a l'Estat Propi i s'afegeix així als partits, entitats i persones que fa molts anys que ens arremanguem per assolir la independència de Catalunya. O això espero, perquè les declaracions sobre un estat lliure associat, tipus Puerto Rico, no són del tot engrescadores.

ESCOLTA-HO

L'acceleració dels esdeveniments des de la Diada d'enguany, també ha servit per fer aflorar els grans arguments dels espanyolistes per evitar el trencament de l'Estat. Fins a dia d'avui només hem sentit amenaces sobre les pensions, subsidis, l'expulsió d'Europa, suspensió de l'autonomia o l'exercit entre d'altres. Fent evident que mantenir la unió per aquests motius semblant més aviat un segrest.

Amb les eleccions convocades cal pensar, i molt, amb l'objectiu comú dels diferents partits que defensen l'Estat Propi. És evident que caldrà molta generositat per part de tots i que no serà gens fàcil. Però la maquinària diplomàtica i mediàtica que engegarà Espanya en contra del procés de secessió ens exigeix la màxima fortalesa política i uns grans resultats independentistes. Cal prioritzar l'assoliment de la llibertat, construir les estructures d'estat i posteriorment convocar les legislatives necessàries per triar govern i model d'estat. Penso que la unitat també és un dels mandats de la gran manifestació de l'11 de setembre.

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.