La remodelació de la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 12/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És un plaer passejar-se per la plaça de Barcelona de Sant Cugat, després de la remodelació que s'hi ha fet. Aquesta plaça sempre ha estat un dels meus llocs preferits de la ciutat. Sobretot perquè els seus veïns i els seus edificis han resistit molt bé i no han sucumbit a l'afany depredador de les excavadores. Aquesta resistència, a més, encara resulta més meritòria si tenim en compte que a la plaça, llevat de l'antic Ajuntament, no hi ha cap edifici emblemàtic que, per si mateix, hagi contribuït a la preservació del conjunt.

La plaça de Barcelona, situada al cor d'una ciutat que ha crescut vertiginosament en pocs anys, s'ha convertit en un recés de pau protegit per petits carrers que també evoquen el passat i que ens conviden a caminar-hi sense presses. Deu ser per això que em sembla tan esplèndida la remodelació que s'hi ha practicat, eliminant la circulació de vehicles, instal·lant-hi noves llambordes, conservant-ne els arbres i la sorra de la part central i anivellant-ne el terra, cosa que transmet una sensació d'unitat ambiental. Per altra banda, també és una feliç idea celebrar-hi els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya, ja que és una celebració que li imprimeix caràcter. Són coses, en definitiva, que ens fan dir que els 600.000 euros que ha costat tot plegat han estat ben emprats. Fixem-nos que només han transcorregut tres mesos de la remodelació de la plaça i la seva vida no sols ha fet un gir, sinó que ha crescut espectacularment. Senyal inequívoc que la gent ha redescobert l'indret i que les coses s'han fet bé.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.