Sols o acompanyats


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 21/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Si vols arribar primer, corre tot sol. Si vols arribar lluny, camina acompanyat'. Aquest proverbi de Kenya, comença reflectint molt bé la nostra societat individualista, agressiva i competitiva. Fer la traveta per passar al davant i arribar primer, és una tàctica a la que ens té acostumats la cultura contemporània.

Pot aconseguir un èxit llampant, però no calma les aspiracions sinó que aboca a la insatisfacció, a l'estrès del poder i a la crisi, ja que la persona humana no es construeix quan sobresurt, sinó quan es realitza plenament.

Segueix el proverbi: 'Si vols arribar lluny -a la perfecció- camina acompanyat'. Així, si t'entrebanques i tens al costat algú que et vol bé, ell t'aguantarà. I tu, si s'escau, el sostindràs a ell. Aquest pensament africà il·lumina el capteniment personal i les relacions entre els pobles. Tots els homes i tots els pobles de la terra si volem arribar lluny -a la perfecta convivència- hem de caminar plegats.

Ara bé, si ens acompanyem, i no anem tots en la mateixa direcció, no arribarem gaire lluny. Per avançar, nosaltres hem de voler el bé dels altres, i els altres, el nostre bé. En perfecta igualtat i respecte.

Sotmetiment no és igualtat. Admès això, totes les opcions són legítimes.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.