Units i unides en matrimoni


  • Comparteix:

toni.ramon

Toni Ramon


Publicat: el 7/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb els temps que corren poc m'imaginava que algun dia estigués d'acord amb una sentència de Tribunal Constitucional. Parlant en termes futbolístics, sempre he vist aquest tribunal com aquella pròrroga o tanda de penals per capgirar el resultat d'un partit que no s'ha guanyat als Parlaments, Congrés o en referèndum. A més, els adjectius que afegim a cadascun dels magistrats, progressistes o conservadors, per no anomenar a quin partit representen, encara fa més evident el seu funcionament com a microcambra legislativa d'últim recurs. El que no ha canviat amb aquesta resolució és el temps per desestimar el recurs. 7 anys per resoldre'l, però sobretot 7 anys deixant en l'incertesa milers de matrimonis.

Més enllà d'aquest feliç desenllaç jurídic, cal posar de manifest l'obsessió del la dreta espanyola, i catalana, per no avançar cap a la plena normalització del col·lectiu LGTB pel que fa al matrimoni i les adopcions, intentant negar els drets i deures que se'n deriven. Deuen pensar que per no legislar deixen d'existir tots els models familiars que no reconeixen ni respecten.

Ara bé, tot i la desestimació del recurs, encara caldrà treballar per a la plena normalització del col·lectiu LGTB i de la pluralitat de models familiars així com per erradicar l'homofòbia en l'àmbit polític, social i laboral.

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que és obsessiu és l'afany d'un sector minoritari radical per fer creure a la mayoria plenament normal, que el blanc és negre i la nit és dia... doncs no! Ho digui el Parlament, el Congrés, el TC, l'exèrcit o Barack Obama...

Estanislau Vives Serra. Enviat el 7/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.